Být spokojený neznamená vlastnit všechno

V dnešní společnosti všichni tvrdě dřou. Makají několik hodin denně, dělají práci, která je nebaví, ale vydělávají spoustu peněz, což má být cíl. Minimálně v dnešní společnosti to je cílem. Pokud však chodíme do práce čistě kvůli penězům, nikdy nebudeme spokojeni. Vždy se najde někdo, kdo má víc. Myslete na to, až řeknete o víkendu vašim dětem, že nemáte čas, ale musíte pracovat.

Chodíme pěšky? Sníme o tramvaji.
Jezdíme tramvají? Sníme o vlastním autě.
Máme vlastní auto? Sníme o Ferrari.
Máme Ferrari? Sníme o vrtulníku.
Máme vrtulník? Sníme o vlastním letadle.
Máme letadlo? Stejně nám nestačí, protože chceme zase víc.

Ať už dostaneme cokoli, vždy se koukáme k sousedovi, zda nemá něco lepšího. Pokud máme víc než soused, koukáme zda někdo ve městě nemá něco většího později v kraji, státu, Evropě a nakonec už v celém světě. I pokud by se vám to ale podařilo, stejně nemůžete vyhrát. Budete pouze ten, kdo má více majetku, ale úsměv a radost vašich dětí vám to nevrátí.

Pojďme raději hledat způsoby, jak být v práci efektivnější. Není potřeba školit malé skupiny obchodníků osobně. Raději se pojďme podívat, jak můžeme udělat jeden online kurz, který můžeme poslat všem prodejcům hromadně. Nehrozí tedy znásilnění informace a pokud do firmy přijde nováček, není potřeba dělat nové školení, pouze dostane přístup do online kurzu, čímž si dokážeme ušetřit čas a místo víkendů v práci je můžeme strávit s rodinou.

Komentáře